ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (314)
Дата экспорта: 28/04/2024


Идентификатор: 314
Область: Черкасская
Дата события (Г/М/Ч): 2006-02-01
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО: куполообразная
Описание: "Десятки мешканцiв Канiвщини одночасно бачили НЛО". На Черкащинi, у селах Межирiч та Лука Канiвського району, нинi тiльки й розмов на тему "Що то булоi Невже НЛОi". На вулицях, у магазинах, у школi дорослi й дiти у подробицях переповiдають про незвичайне явище нас сусiднiм лiсом, яке спостерiгало чимало селян. "Це сталося десь пiсля 20 години. Мене на вулицю покликав чоловiк, щоб я подивилася на невiдомий сяючий об"єкт. Вийшла з хати, бачу: над лiсом i справдi висить чималий перевернутий конус i весь сяє. Знизу вiд нього свiтиться 8-10 прожекторiв, а зверху вогники проти часової стрiлки рухаються i мигають рожево-малиновим кольором. Страшно не було, навпаки - дуже цiкаво", - дiлиться враженнями з "Україною молодою" вчителька мiсцевої школи Вiра Пробiч. Вона каже, що спостерiгала за тим явищем з пiвгодини, а її чоловiк iван ходив ще й на греблю дивитися, де зiбралися iншi односельчани.
Очевидцями цього НЛО, кажуть селяни, стало чимало людей. За словами панi Вiри, його бачили також її односельцi. Галина та Олександр Савченки, правда, з iншої частини Межирiча. А голова сiльської ради села Людмила Птуха пiдтвердила в розмовi з "УМ", що той сяючий об"єкт бачила також бухгалтер сiльради.
Незвичайне видовище зникло пiсля 22 години. Селяни жартують, що, певно, iнопланетяни замерзли й подалися до себе додому (в цi днi по всiй Українi були рекорднi морози: мiнус 34-38 - прим. Я. Сочки).
Источник: Людмила Нiкiтенко, "Що, хлопцi, змерзли?", "Україна молода", 2.02.2006