ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (4)
Дата экспорта: 07/05/2024


Идентификатор: 4
Область: Львовская
Дата события (Г/М/Ч): 2003-06-01
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО: дискообразная
Описание: "Аргумент Газета" (м. Львiв):
Об"єкт в нiч на 1 червня 2003 року висiв над Львовом декiлька годин i його бачили сотнi людей. Можливо, вiн насолоджувався незвичною архiтектурою нової частини мiста (дивуючись, як так можна будувати - жарт), ймовiрно, мав на метi попередити про щось або ж просто вивчав нас. А опiсля вирiшив, що ще зарано приземлятися бiля мерiї i входити в офiцiйний контакт (але то знову жарт).
Ось свiдчення декiлькох львiвян:
iрина (вул.Лiнкольна) - У нiч з 31 травня на 1 червня (2003), десь за 15 хв. третя, я прокинулася вiд того, що починалася гроза. Вийшла закрити вiкна на балконi й познiмати речi. Знiмаю i розумiю, що чомусь дуже свiтло, як у день. Пiднiмаю голову i бачу посерединi неба дуже яскраву тарiлку, а навколо - 6 променiв, нiби лiхтарики свiтять. Свiтло - бiле. Жодних дивних вiдчуттiв при цьому не було.
Тарiлка стояла на мiсцi, а тих 6 штук крутилися два рази за годинниковою стрiлкою i стiльки ж проти. Десь за пiвгодини НЛО пiднялося вверх, а ще через хвилини двi спустилося знову над сусiднiм будинком. Коли воно перемiстилося до сусiднього будинку, то на тому мiсцi, де було ранiше, в повiтрi залишився слiд, нiби дим чи сiра пляма.
Вiктор Зiновьев (охоронець стоянки на вул. Миколайчука) - То було десь приблизно о пiв на третю ночi, з 31 травня на 1 червня. Була хмарна погода, я обходив територiю стоянки. Дивлюсь, а в небi, у хмарах одни яскраво засвiчений об"єкт i навколо ще штук 6-8 таких же. Центрально коло не оберталось, а решта крутилися то в лiвий бiк, то в провий. Це вiдбувалося десь хвилин 10-15.
iгор Хаба (охоронець сусiдньої стоянки) - Ми стоїмо, говоримо з напарником. Було десь половина третьої ночi. i бачимо, посерединi одне кiльце свiтла, а навколо крутилося десь пять чи шiсть. Небо було захмарене, а воно - серед хмар, тому чiтко цього свiтла я не бачив.
Налатя Васiв. - Ми з друзями вiдпочивали за столиком бiля головної пошти. Коли почали збиратися додому, то побачили щось рухоме на небi. Цей об"єкт був овальний, а в серединi цього ще одне коло, яке свiтилося. Воно крутилося злiва направо i навпаки.
Спершу менi було смiшно з того всього, що сталося, але вночi я чомусь дуже погано спала i допiзна взагалi не могла заснути. Прокинулась вранцi i подумала: "Слава Богу, що не забрали...".
"Аргумент Газета" звязалася з вiйськовими ППО України, дислокованими у Львовi. Так от "люди при виконаннi обовязкiв" повiдомили, що "тiєї ночi жодний локатор не зафiксував анi НЛО, анi чогось подiбного, хоча "обєкт" висiв над мiстом понад годину...".