ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (740)
Дата экспорта: 06/05/2024


Идентификатор: 740
Область: Харьковская
Дата события (Г/М/Ч): 1990-03-13
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО: куполообразная
Описание: Учора з 6-ї до 7-ї ранку на Салтівці, в районі вулиць Барабашова та Блюхера харків`яни спостерігали незвичне явище.
- Над будинком завис невідомий об`єкт, що крутився навколо своєї осі, — розповідає наша читачка Т. О. Стогній, — Спочатку його помітила моя мама, прийнявши за зірку. Але світло від НЛО було настільки яскравим, що у мами сльозились, а потім заболіли очі.
Мама розбудила мене й сусідку. Ми побачили над будинком горизонтальну лінію з рухливими вогнями — мабуть, об`єкт мав круглу форму. Таке спостерігалося десь о 6.З0, а на півгодини раніше, як розповідае мама, вона бачила купол і внизу лінії два вусики. Десь о 7.00 об`єкт почав віддалятися й вник. То що це було?
І справді що, бо, як засвідчують очевидці, не всі бачили НЛО: мешканці будинку № 38 по вулиці Барабашова бачили його, а т, хто стояв на світанку у черзі за молоком - ні. Нагадаю, що щось подібне багато харківян спостерігали над Салтівкою у 1975 році.
Источник: "Вечерний Харьков", "НЛО над Салтівкою", N61, від 14 березня 1990 року (из газетного архива Сергея Петрова, Харьков)