ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (596)
Дата экспорта: 20/05/2024


Идентификатор: 596
Область: Тернопольская
Дата события (Г/М/Ч): 2010-02-14
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО: шарообразная
Описание: Дивні обєкти в нічному небі нещодавно побачила родина тернополян. Нічого подібного, як вони кажуть, люди раніше не бачили. На їхне переконання літак, гелікоптер, феєрверк або ж лазерне шоу нічних клубів не могло так світитися та літати.
Тернополянин Олег Вихрущ із родиною, перебуваючи на вулиці 14 лютого, близько 20.30, побачив у небі дві яскраві точки. Вони рухалися незалежно одна від одної і виглядали наче феєрверк у момент вибуху.
- Усередині точки колір був яскравішим і насиченішим, а по краях - розмитішим, - каже пан Вихрущ.
Окрім того, за його словами, з центру до країв розходилися вигнуті лінії. Висіли ці точки над парком ім.Т.Шевченка та над високою будівлею податкової.
- Нічого подібного раніше я не бачив. Не бачили такого й мої рідні, - розповідає тернополянин. - Можливо, вночі хтось літаком літав. Але, як рухається і виглядає літак, я знаю. Те, що я бачив, навіть близько не співпадало. Цей обєкт був повністю зі світла. Лише яскрава точка - і все. Я мав біля себе фотоапарат, але поки його сфокусував, бо ж уже темно було на вулиці, точки трохи віддалилися, а одна з них взагалі зникла. Я трохи наблизив фотоапаратом ці обєкти та декілька разів "клацнув".
Коли чоловік повернувся додому, почав роздивлятися фото, котре йому вдалося зафіксувати. Але потім вирішив ще подивитися їх на монітора компютера.
- Коли я почав збільшувати ці обєкти, то роздивився їхню форму, - розповідає пан Вихрущ. - Виглядало все як кристал. Причому дуже правильної форми. До речі, коли спостерігав ці вогні в небі, особливого здивування не було, хоча раніше з таким не зустрічався. Враження було таке, ніби побачив якусь дорогу рідкісну машину. Мені було б дуже цікаво дізнатися, що ж насправді я тоді побачив, бо це цілком могла бути "тарілка".
До речі, тернополянин Олексій Костик розповів, що цікавиться уфологією ось уже 10 років. Він вивчав багато схожих явищ.
Источник: Андрій Шкула, публикация в местной печати.