ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (641)
Дата экспорта: 20/05/2024


Идентификатор: 641
Область: Львовская
Дата события (Г/М/Ч): 2009-02-12
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО:
Описание: Увечері 12 лютого довелося стати свідком незвичайного явища: подзвонив сусід і порадив визирнути у вікно. Спочатку хотів висміяти небораку, адже гадав, що це всього лише розрекламована комета Люлінь, яку можна спостерігати в другій половині лютого у південній частині неба. Однак, коли встановив на штатив камеру, переконався, що об"єкт мало подібний на комету: він постійно хаотично пересувався по небу, хоч і з невеликою швидкістю. А крім того -- неймовірно! -- змінював форму.
Чи то мій штатив уже досить розхлябаний, чи то руки занадто тремтіли, але серед понад 50 знімків, які вдалося зробити крізь шибку, якісними виявилися лише близько десятка. Робив їх за максимального оптичного наближення мого "Фуджіфільм Файнпікс 3000" -- 6 разів.
Орієнтовно, об"єкт перебував на висоті понад 5 тисяч метрів і мав довжину понад 100 метрів.
Спостерігав його у південно-західній частині неба. Періодично об"єкт зникав за гілками дерев (темніші риски на збільшених фото) і сусідніми дахами. Усі фотографії зроблено за діафрагми 1/2,8 і витримки 1-2 секунди.
Зйомка проведена в районі вулиць Дорошенка-Коперника між 8 та 9 годинами вечора.
Можливо, НЛО перебувало над містом довше, ніж годину. Близько дев"ятої вечора воно зникло за межею видимості з мого вікна. Бігти за ним на вулицю під мрячкою з фотоапаратом і штативом не хотілось.
Источник: Василь НІС, http://text-context.org.ua/articles/123.html
Cсылка на фотографию: https://ufobua.org.ua/foto/lv2009.jpg