ufologo
Экспорт из национального архива НЛО Украины - UFOBUA
Фильтр экспорта - уникальный номер (851)
Дата экспорта: 20/05/2024


Идентификатор: 851
Область: Крымская
Дата события (Г/М/Ч): 2012-08-13
Категория: Пролет НЛО
Форма НЛО: треугольная
Описание: Місце спостереження: Джанкой, вул. Жовтнева
Час спостереження: 21:40
Очевидець: Сергій Іванович.
Висота польоту: візуально 150-200 м
Напрямок: спочатку з півночі на південь, потім чіткий поворот вліво (в сторону сходу) градусів на 15 і продовження повороту, уже по дузі майже до 90 градусів (майже на схід).
Швидкість: приблизно як гвинтовий транспортний літак, наприклад АН-12.
Колір: світло коричневий з металевим відливом.
Форма: Рівнобедрений трикутник з тупим кутом при вершині. Розмах "крил" близько 100м. Поверхня ребриста, "ребра" розміщені хаотично, але загалом малюнок ребер симетричний у відносно осі об`єкта.
Звук: легкий шум, як від комп`ютерного кулера.
Опис спостереження: Великий світло коричневий з металевим відливом, близько 100 метрів у поперечнику, повільно (з швидкістю літака АН12) "велично" пролетів над головою очевидця у напрямку з півночі на південь. Ніяких бортових вогнів, у очевидця склалось враження, що об`єкт був ніби підсвічений знизу, що дозволило побачити рель`єфність поверхні (виступаючі частини були світліші за западини). Рель`єф був хаотичний, але симетричний відносно осі. Під час прольоту був чутний легкий шум, наче від комп`ютерного кулера.
Коли об`єкт віддалився від очевидця метрів на 500 (за словами очевидця), він зробив маневр - різко повернув на 12-15 градусів вліво, почав блимати світлом, але джерела світла видно не було (ліхтарів, фар, мигалок), світло йшло ніби-то зсередини і було розмитим.
Після того як об`єкт зробив поворот, він продовжив рух, поступово віддаляючись і все більше повертаючи вліво (в сторону сходу), поки очевидець не втратив його з поля зору (в цей момент об`єкт вже повернув майже на 90 градусів і рухався на схід чи південний схід).
Источник: телефонный звонок на горячую телефонную линию УФОДОС 14 августа 2012 года в 10:13